Business Internaţional

Pentru acest investitor Brexitul este mai înfiorător decât victoria lui Donald Trump în SUA

Pentru acest investitor Brexitul este mai înfiorător...

Autor: Bogdan Cojocaru

08.11.2016, 00:00 670

Victoria lui Donald Trump în alegerile pentru preşedinţia SUA va crea probabil volatilitate doar pe termen scurt deoarece impactul votului a fost analizat deja de pieţe, spune Dagfin Norum, strateg la fondul de investiţii Storebrand Asset Management din Oslo. Investitorul administrează active de 51 de miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

„La început va fi gălăgie, apoi pieţele se vor calma. Nu credem că efectele vor fi atât de mari încât să producă o recesiune la nivel global sau în SUA”, a explicat Norum. Deocamdată pieţele reflectă mai mult teamă.

În ultima săptămână, bursele lumii au înregistrat cele mai mari scăderi de când britanicii au votat în iunie să părăsească Uniunea Europeană în condiţiile în care sondajele de opinie au arătat un avans modest al democratei Hillary Clinton în faţa republicanului Trump.

Victoria republicanului ar putea aduce mai mult protecţionism şi ar putea frâna creşterea economică, dar lumea se întreabă câte dintre promisiunile făcute de Trump vor putea fi împlinite. Storebrand apreciază că democrata Clinton va câştiga alegerile. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO