Business Internaţional

Pfizer a raportat în primul trimestru o scădere a venitului cu 29% faţă de perioada similară a anului trecut. CEO-ul, Albert Bourla, s-a referit la 2023 ca fiind un „an de tranziţie”

Pfizer a raportat în primul trimestru o scădere a...

Autor: Valeriu Dănilă

03.05.2023, 15:20 41

Pfizer a raportat marţi venituri peste aşteptările analiştilor, în ciuda scăderii vânzărilor cauzate de cererea mai slabă pentru vaccinul împotriva Covid, scrie CNBC.

Astfel, compania a raportat un venit de 18,28 miliarde de dolari comparativ cu 16,59 aşteptate. Totuşi, aceasta este o scădere de 29% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pfizer a înregistrat un profit net de 5,54 miliarde de dolari, o scădere de la 7,86 miliarde în aceeşi perioadă a anului trecut. 

Privind în perspectivă, compania din New York şi-a menţinut prognoza de vânzări pentru 2023 în intervalul 67-71 miliarde de dolari.

Dar Pfizer continuă să se aştepte ca vânzările legate de Covid să scadă în acest an. Compania şi-a reafirmat estimarea de 13,5 miliarde de dolari în vânzările de vaccin Covid în 2023.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că se aşteaptă ca 2023 să fie un „an de tranziţie”.

Acţiunile giagantului farmaceutic au scăzut cu mai mult de 23% de la începutul acestui an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO