Business Internaţional

Piaţa de capital chineză sparge un nou record: Valoarea pieţei bursiere a ajuns la 10.000 mld dolari

Piaţa de capital chineză sparge un nou record: Valoarea...

Autor: Dorin Oancea

14.10.2020, 11:51 134

Valoarea totală a pieţei bursiere din China a urcat la un nivel record de peste 10.000 de miliarde de dolari, pe măsură ce accelerarea redresării economice a ţării a propulsat-o peste maximul atins acum cinci ani, anunţă Financial Times.

Capitalizarea de piaţă a tuturor acţiunilor listate în Shanghai şi Shenzhen a atins 10.080 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg compilate miercuri pe baza închiderii din ziua precedentă.

Valoarea o depăşeşte pe cea de 10.050 miliarde de dolari atinsă în iunie 2015, imediat înainte de o criză care a dus la scăderea pieţei chineze la jumătate. Dar analiştii au spus că, în ciuda creşterii din acest an, acţiunile sunt mai staabile decât în ​​timpul bulei din 2015.

Pieţele din Shanghai şi Shenzhen au atras fonduri globale de aproximativ 26,5 miliarde de dolari prin intermediul programelor de conectare a acţiunile din Hong Kong, parţial din cauza optimismului generat de recuperarea economiei chineze după coronavirus.

Marţi, datele oficiale au arătat că importurile Chinei pentru luna septembrie au atins o valoare record în dolari, din cauza apetitului pentru mărfuri şi semiconductori. Renminbi s-a consolidat, de asemenea, faţă de dolar în ultimele săptămâni, în aşteptările unei victorii a lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie şi a optimismului cu privire la o resetare a relaţiilor dintre cele două superputeri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO