Business Internaţional

Piraeus a pus ochii pe o banca ruseasca

24.09.2008, 20:01 11

Grupul elen Piraeus Bank a anuntat ieri ca este interesat de preluarea unei banci ruse de dimensiuni reduse, pentru maximum 100 de milioane de euro, desi incheierea unei tranzactii nu este iminenta.
Piraeus a aratat ca o asemenea achizitie face parte din strategia de expansiune la nivel european. Grupul Piraeus desfasoara operatiuni in tarile Europei Centrale si de Est, precum Albania, Bulgaria, Romania, Serbia sau Ucraina, avand sucursale si la Londra sau New York.
Publicatia financiara Imersia a anuntat anterior ca grupul bancar elen “studiaza” Kedr Bank, care detine o retea de 170 de sucursale in Rusia. “Daca si cand va exista un acord, va fi facut, cu siguranta, public”, se arata intr-un comunicat al Piraeus Bank.
Banca elena a intrat pe piata din Romania in anul 2000, prin preluarea pachetului majoritar de actiuni al Bancii de Credit Pater.
Grupul mai detine pe piata locala diviziile Piraeus Leasing, Piraeus Securities Romania si Piraeus Insurance - Reinsurance Broker. Piraeus a anuntat recent ca intentioneaza ca pana la sfarsitul anului sa-si extinda reteaua din Romania pana la 180 de sucursale, fata de 160 cat detine in prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO