Business Internaţional

Pirelli, o reţetă de capitalism italian cu bucătar chinez

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Bogdan Cojocaru

24.03.2015, 00:00 655

Gigantul industriei chimice asiatice China National Chemical Corporation, care ocupă poziţia 19 în topul 100 mondial al companiilor de profil, se pregăteşte să preia celebrul producător italian de anvelope Pirelli, locul cinci în lume, scrie Le Monde. Înfiinţat în 2004, ChemChina este prezent în 140 de ţări şi controlează deja un alt fabricant de anvelope, Aeolus Tyres.

Cifra de afaceri a colosului depăşeşte 70 miliarde euro, comparativ cu 6 miliarde de euro pentru Pirelli. Tranzacţia de preluare a companiei evaluează afacerea italiană la 7 miliarde euro şi reprezintă una dintre cele mai mari achiziţii realizate de o companie de stat din China în ultimii ani.

ChemChina va cumpăra iniţial o participaţie de 26,2% la Pirelli, în valoare de 1,8 miliarde euro, de la Camfin, un vehicul de investiţii controlat indirect de directorul executiv general şi preşedinte al Pirelli, Tronchetti Provera. ChemChina va deţine minimum 50,1% din vehiculul de investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO