Business Internaţional

Polonia alocă aproape 12 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de cale ferată

Polonia alocă aproape 12 milioane de euro pentru...

Autor: Bogdan Cojocaru

11.10.2017, 00:00 319

Centrul pentru cercetare şi dezvoltare al Poloniei şi compania feroviară de stat PKP vor aloca 50 mil. de zloţi (11,6 mil. euro) pentru proiecte de modernizare a transportului pe calea ferată până în 2026, scrie thenews.pl.

Printre obiectivele proiectelor de cercetare şi dezvoltare figurează protejarea infrastructurii feroviare împotriva îngheţului iarna şi contra furtului, reducerea impactului transportului feroviar asupra mediului şi un transport mai facil pentru persoanele cu handicap. Luna trecută ziarul Dziennik Gazeta Prawna scria că guvernul polonez intenţionează să cheltuiască peste 66 de miliarde de zloţi (15 mld. euro) pentru infrastructura feroviară până în 2023. 

PKP a transportat peste 153 de milioane de pasageri în primele şase luni ale anului, un nivel record. Gazeta Wyborcza scrie că guvernul intenţionează să cheltuiască 20,4 mld. zloţi pe investiţii în infrastructura rutieră în 2018, faţă de 22,3 mld. zloţi cât stabilise iniţial. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO