Business Internaţional

Poul Thomsen, numit director al Departamentului European al FMI. Acum 18 ani negocia cu România

Poul Thomsen a fost negociatorul FMI în relaţia cu România între 1996 şi 1998

Poul Thomsen a fost negociatorul FMI în relaţia cu România între 1996 şi 1998

Autor: Anca Dumitrescu

04.11.2014, 00:00 157
Directorul general al FMI, Christine Lagarde, l-a numit luni pe Poul Thomsen, care în timpul crizei financiare a jucat un rol major în unele dintre cele mai dificile programe de asistenţă financiară din Europa, în funcţia de director al Departamentului European al instituţiei. Fostul director al Departamentului European, Reza Moghadam, a demisionat în luna iulie, iar de atunci Thomsen a asigurat interimatul funcţiei. Thomsen a fost negociatorul-şef al Fondului în relaţia cu România în perioada 1996-1998.
 
„În cei 32 de ani de carieră la FMI, Poul a avut numeroase contribuţii, ca membru, manager şi director senior în cadrul instituţiei. Este extrem de respectat în interiorul şi în afara Fondului, pentru calităţile intelectuale şi experienţa operaţională şi tehnică. În ultimul timp, acesta a jucat un rol esenţial în cadrul unora dintre cele mai dificile programe din Europa“, a afirmat Lagarde, într-un comunicat al FMI. În timpul crizei financiare, Thomsen a fost şeful delegaţiei FMI pentru Irlanda, prima ţară europeană dezvoltată afectată de criza financiară. El a condus apoi programele FMI pentru Grecia şi Portugalia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO