Preşedintele Consiliului European: Marea Britanie şi UE nu au înregistrat încă progrese suficiente în negocierile pe tema Brexit

26 sep 2017 Autori: Mihai Draghici - Mediafax , Mediafax

Marea Britanie şi Uniunea Europeană nu au înregistrat încă progrese suficiente în negocierile pe tema Brexit, afirmă Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, după întrevederea pe care a avut-o marţi, la Londra, cu premierul britanic, Theresa May.

Nu s-au înregistrat încă suficiente progrese în negocierile pe tema Brexit pentru a se trece la etapa discuţiilor privind viitoarele relaţii, a declarat Donald Tusk.

"Vom discuta despre viitoarele relaţii cu Marea Britanie imediat ce vor apărea progrese suficiente. Cele două părţi lucrează din greu. Dar, dacă este să mă întrebaţi, aş spune că încă nu s-au înregistrat progrese suficiente", a spus Donald Tusk, citat de publicaţiile The Telegraph şi EUObserver.

"Sunt optimist prudent în legătură cu tonul constructiv şi mai realist" al Theresei May, a explicat Donald Tusk.

În prima etapă, negocierile între Londra şi Bruxelles se concentrează pe condiţiile ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. În etapa a doua, discuţiile vor viza relaţiile bilaterale post-Brexit.

 
Cuvinte cheie:
M.BRITANIE
, UE
, BREXIT
, progres
, negocieri
, donald
, lipsa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide