Business Internaţional

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, convoacă o nouă reuniune de criză, în contextul violenţelor

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, convoacă o...

Autor: Mihai Draghici

02.07.2023, 15:21 100

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a convocat o nouă reuniune cu membri ai Guvernului responsabili de asigurarea ordinii publice, în contextul violenţelor izbucnite după moartea unui adolescent împuşcat de poliţie.

Preşedintele Emmanuel Macron va organiza o reuniune pentru "actualizarea datelor despre situaţie" duminică seară, a comunicat Palatul Elysée, potrivit cotidianului Le Figaro.

Preşedintele Emmanuel Macron i-a invitat la reuniune pe premierul Elisabeth Borne, pe ministrul de Interne, Gérald Darmanin, şi pe ministrul Justiţiei, Eric Dupond-Moretti.

Emmanuel Macron şi-a amânat deplasarea în Germania din cauza violenţelor izbucnite în mai multe oraşe din Franţa ca reacţie la împuşcarea mortală de către poliţie a unui adolescent de 17 ani, care conducea o maşină fără permis de conducere şi nu s-a supus controlului agenţilor.

Duminică, protestatarii au atacat reşedinţa primarului din localitatea L'Haÿ-les-Roses. Mii de participanţi la violenţe au fost reţinuţi în Franţa în ultimele zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO