Business Internaţional

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, salută "primul semn de viaţă" despre ostatica franceză din Mali, promite distrugerea teroriştilor

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, salută "primul...

Autor: Mihai Draghici

02.07.2017, 19:15 55

Aflat în Mali la o reuniune pe tema combaterii terorismului, Emmanuel Macron a salutat difuzarea "primului semn de viaţă" despre ostatica franceză Sophie Pétronin, răpită în decembrie 2016.

Afirmaţia lui Emmanuel Macron sugerează că probabil au loc negocieri pentru eliberarea ostaticei franceze şi că s-au cerut dovezi că aceasta ar fi în viaţă.

Însă liderul francez a încercat să demonstreze că are o atitudine dură. "Răpitorii nu reprezintă nimic, sunt terorişti, infractori şi criminali. Vom face totul pentru a-i distruge", a susţinut Macron.

Emmanuel Macron a declarat, după întâlnirea cu liderii din Ciad, Mali, Mauritania, Burkina Faso şi Niger (Grupul G5 Sahel), că o nouă forţă multinaţională ar urma să devină operaţională curând, alături de misiunile Franţei şi ONU, pentru combaterea terorismului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO