Business Internaţional

Preşedintele Vladimir Putin susţine că poporul rus va decide cine va fi succesorul său

Preşedintele Vladimir Putin susţine că poporul rus va...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

07.06.2018, 18:23 272

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat joi că este de părere că cetăţenii ruşi, votanţii, vor decide cine va fi succesorul său la Kremlin, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass. 

"Mereu mă gândesc la asta, nu există niciun succesor în sensul clasic al cuvântului deoarece ruşii, votanţii, vor decide", a declarat liderul de la Kremlin, în cursul unui program de televiziune în care a răspuns în direct la întrebări puse telefonic.

"Totuşi, în mod cert cred în crearea condiţiilor pentru apariţia unei noi generaţii de manageri, ar trebui să fie capabili să-şi asume responsabilitatea pentru Rusia", a adăugat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a anunţat anterior că este hotărât să se conformeze Constituţiei Rusiei ce prevede interdicţia ca o persoană să aibă mai mult de două mandate prezidenţiale consecutive.

Vladimir Putin a avut două mandate prezidenţiale în perioada 2000-2008, după care a fost prim-ministru al Rusiei între 2008 şi 2012, pentru ca în 2012 să se întoarcă la Kremlin pentru un mandat prezidenţial de şase ani. Putin a obţinut al doilea mandat consecutiv de preşedinte în anul 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO