Business Internaţional

Programele "Rabla" au salvat industria auto europeana

17.05.2009, 16:53 9

Ford Europa, unul dintre principalii constructori de automobile de pe piata europeana, va sustine in acest an extinderea programelor pentru innoirea parcurilor auto si la utilitare.

"Industria auto reactioneaza imediat acolo unde se desfasoara un program 'Rabla'. Spre exemplu, in Germania piata a crescut cu aproape 20%, in timp ce Rusia a inregistrat o scadere de peste 50%. Speram ca in Europa se va lua decizia de a implementa programul 'Rabla' si pentru vehiculele utilitare", a spus Ingvar Sviggum, vicepresedintele Ford Europa pentru vanzari si marketing.
In primele patru luni ale anului vanzarile Ford Europa au atins un nivel de 471.700 de autovehicule, in scadere cu 14%, in conditiile in care piata auto europeana s-a contractat cu peste 18%.
In Romania, Ucraina si Croatia Ford s-a mentinut in obiectivul de vanzari pentru luna aprilie. In ceea ce priveste pietele vest-europene precum Germania, Franta si Italia, vanzarile Ford au fost puternic influentate de programele "Rabla".
Ford s-a mentinut cea mai bine vanduta marca pe piata britanica in primele patru luni, cu 125.800 de masini vandute, in scadere cu 23%, in conditiile in care piata a inregistrat un declin de 31% in acelasi interval.
Pentru a reduce declinul, Marea Britanie a introdus un program de stimulare a vanzarilor auto.
"Inainte de a porni oficial programul 'Rabla' in Marea Britanie avem deja inregistrate 1.400 de comenzi. Dupa Anglia va urma in acest an implementarea unui astfel de program si in Spania", a subliniat Ingvar Sviggum.
In 2009 Ford va lansa pe piata europeana noile vehicule utilitare Transit, Transit Connect, Ranger si Fiesta Van, in timp ce in Statele Unite va fi lansat modelul Transit Connect cu motor pe benzina, potrivit oficialilor companiei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO