Business Internaţional

Qatar păstrează Cupa Asiei graţie hat-trick-ului din penalty al lui Afif

Qatar păstrează Cupa Asiei graţie hat-trick-ului din...

Autor: Rafael Hekman

10.02.2024, 21:03 34

Qatarul şi-a apărat cu succes titlul în Cupa Asiei, după ce a învins Iordania cu 3-1 (1-0), sâmbătă, pe stadionul Lusail, unde Akram Afif a transformat trei penalty-uri şi a devenit cel mai bun marcator al turneului, gazdele câştigând al doilea titlu continental.

Iordania a jucat prima sa finală de Cupa Asiei şi a vizat primul său trofeu major, dar Qatar a fost cea care s-a impus în faţa a 86.492 de fani, printre care şi conducătorul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad al-Thani, şi preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

Qatar a preluat conducerea în minutul 20, când Afif a obţinut un penalty, pe care l-a şi transformat apoi.

Iordania a egalat la jumătatea reprizei a doua, când Yazan Al-Naimat a reluat din prima o centrare pentru a înscrie al patrulea său gol în turneu.

Egalitatea a durat doar şase minute, deoarece Qatar a obţinut un alt penalty după o verificare VAR, după un falt asupra lui Mahmoud Al-Mardi, iar Afif nu a greşit de la punctul cu var.

Qatar a obţinut un al treilea penalti în timpul suplimentar de joc, când Afif a fost faultat de portarul Yazid Abu Layla, atacantul punând la adăpost trofeul câştigat a doua oră consecutiv de către ţara gazdă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO