Business Internaţional

Reacţii de furie în urma unor comentarii ale purtătorului de cuvânt de la Casa Albă despre acţiunile lui Hitler

Reacţii de furie în urma unor comentarii ale...

Autor: Olimpia Nicolae

12.04.2017, 17:07 110

În timpul unei şedinţe informative care a avut loc la începutul acestei săptămâni la Casa Albă, Spicer a încercat să sugereze că Adolf Hitler, spre deosebire de liderul sirian, Bashar al-Assad, nu a folosit gaz toxic asupra propriului popor, el a ignorat în cadrul comentariilor sale exterminarea evreilor germani şi a celor ce au fost ucişi în camerele de gazare.

Afirmaţiile lui Spicer, făcute în timpul Paştelui evreiesc, au provocat indignare în mediul online, unele organizaţii pentru comemorarea Holocaustului, acuzându-l de minimalizarea crimelor lui Hitler.

Yisrael Katz, unul dintre liderii partidului israelian Likud a declarat: ”Declaraţia lui Sea Spicer că Hitler nu a folosit arme chimice este gravă şi odioasă. Avem obligaţia morală de a elimina consideraţiile politice. Trebuie să solicităm scuzele sau demisia sa”.

În urma recaţiilor furioase generate, Sean Spicer şi-a cerut apoi scuze pentru comparaţia sa ”nepotrivită şi sensibilă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO