Business Internaţional

Revine epoca concedierilor în masă: Citigroup ar putea da afară peste 10% din angajaţii bănci. „Singurul lucru pe care îl poate face în acest moment este o concediere masivă”

Revine epoca concedierilor în masă: Citigroup ar putea...

Autor: Valeriu Dănilă

06.11.2023, 16:53 476

Jane Fraser, CEO-ul Citigroup, a anunţat în septembrie că mult aşteptata restructurare a companiei va rezulta în concedieri, stârnind panică printre cei 240.000 de angajaţi, scrie CNBC.

„Ne vom lua la revedere de la colegi foarte talentaţi şi muncitori”, a declarat Fraser în septembrie.

Mangerii de top ai companiei asistaţi de consultanţi lucrează în prezent la un plan de reorganizare cunoscut intern sub numele de „Project Bora Bora”. Rezultatul restructurării ar fi concedierea a cel puţin 10% din forţa de muncă a grupului.

Jane Fraser este presată să rezolve problemele de la Citigroup, unele dintre acestea datând încă din 2007. Banca a ramas în urmă la indicatorii cei mai importanţi pentru investitori, declin accentuat de când Fraser a preluat conducerea la începutul anului 2021.

„Singurul lucru pe care îl poate face în acest moment este o concediere masivă” a explicat James Shanahan, analist al Edward Jones. „Trebuie să ia o măsură drastică, cred că sunt şanse mari ca reducerea de personal să fie mai semnificativă decât anticipează angajaţii Citi”.

O actualizarea asupra planurilor CEO-ului şi a impactului financiar ar urma să vină în ianuarie împreună situaţia financiară din trimestrul al patrulea. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO