Business Internaţional

Revoluţionarii se tem că armata lui Gaddafi ar putea ucide 500.000 de libieni

Revoluţionarii de tem că armata lui Gaddafi ar putea ucide 500.000 de libieni

Autor: Traian Terzianm

13.03.2011, 14:01 17

Şeful consiliului revoluţionar, Mustafa Abdel Jalil, a spus cădacă armata lui Gaddafi va atunge cel de-al doilea mare oraş dinţară, Misrata, vor rezulta " jumatate de milion de morţi",informează The Guardian.

"Ne aşteptăm la un masacru", a spus Mohamad Ahmed, un luptătorrebel din oraş. "Ştim că Misrata va ajunge la fel ca Zawiya, darcredem în Dumnezeu şi ne rugăm. Nu avem posibilitatea să luptămîmpotriva forţelor lui Gaddafi. Ei au tancuri şi arme puternice întimp ce noi avem credinţa noastră.", a completat acesta.

Jalil, liderul rebelilor din Libia este îngrijorat cu privire laatitudinea adoptată de celelalte ţări care nu îi oferă sprijin înrăzboiul cu forţele armate ale lui Gaddafi. Uniunea Europeană nu afost de acord cu închiderea spaţiului aerian din Libia iar BarakObama, preşedintele Statelor Unite nu a făcut altceva decât săaplice presiuni diplomatice şi sancţiuni guvernului condus deGaddafi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO