Business Internaţional

Rusia a încălcat spaţiul aerian al Poloniei în atacul asupra Ucrainei, spun autorităţile poloneze

Rusia a încălcat spaţiul aerian al Poloniei în atacul...

Autor: Tiberiu Sabo

24.03.2024, 12:39 25

Rusia a încălcat duminică spaţiul aerian al Poloniei cu o rachetă de croazieră lansată spre ţinte din vestul Ucrainei, au declarat forţele armate poloneze.

Rusia a lansat 57 de rachete şi drone asupra Ucrainei duminică, atacând Kievul şi regiunea vestică Liov, care se află în apropierea graniţei cu Polonia, scrie Reuters.

"La 24 martie, la ora 03.23 GMT, a avut loc o încălcare a spaţiului aerian polonez de către una dintre rachetele de croazieră lansate de Federaţia Rusă", au precizat responsabili ai forţelor armate poloneze pe platforma X.

"Racheta a intrat în spaţiul polonez în apropiere de oraşul Oserdow, timp de 39 de secunde. Pe toată durata zborului, a fost observată de sistemele radar militare", au mai arătat oficialităţile de la Varşovia.

Ministerul polonez de Externe a declarat că va cere explicaţii Rusiei cu privire la încălcarea spaţiului său aerian.

Polonia cere Rusiei "să înceteze atacurile aeriene teroriste asupra locuitorilor şi teritoriului Ucrainei, să pună capăt războiului şi să rezolve problemele interne ale ţării", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Varşovia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO