Business Internaţional

SAB Miller profita de pe urma boom-ului Africii de Sud

23.05.2005, 15:33 15

Reprezentantii SAB Miller, al treilea mare producator de bere din lume, au raportat o crestere de 31% a profitului pe al doilea semestru, informeaza Bloomberg. Evolutia se datoreaza sporirii consumului de bere din Africa de Sud si aprecierii randului (moneda nationala a Africii de Sud) fata de dolarul american.

"Profitul net a urcat de la nivelul de 337 milioane de dolari (267,1 milioane de euro) de anul trecut pana la 442 de milioane de dolari (350,35 de milioane de euro)", a spus purtatorul de cuvant al companiei. Producatorul londonez al berii Miller a obtinut, de asemenea, un profit anual de 1,14 miliarde de dolari (903 milioane de euro), cu 77% mai mare decat cel de 645 de milioane de dolari (511,3 milioane de euro) inregistrat anul trecut.

Valoarea actiunilor companiei a crescut intr-un an cu 39%, de la 53 de centi la 91,1 centi pe actiune.

Profitul SAB Miller a crescut in ultimele cinci semestre semnificativ datorita dezvoltarii economice din Africa de Sud, Asia, America Centrala si Europa de Est, de unde compania obtine trei sferturi din intregul profit operational.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO