Business Internaţional

Samsung alege Berlinul în defavoarea Londrei, aceasta nefiind "un loc grozav în care să trăieşti decât dacă eşti cu adevărat bogat"

Samsung alege Berlinul în defavoarea Londrei, aceasta...

Autor: Catalina Apostoiu

13.07.2017, 00:00 912
O divizie a gigantului tech Samsung a decis să nu-şi stabilească sediul european în Londra pentru că oraşul nu este "un loc grozav în care să trăieşti decât dacă eşti cu adevărat bogat", scrie The Independent. Felix Petersen, managing director al Samsung Next Europe, un fond tech de 150 milioane de dolari deţinut de compania sud-coreeană, a declarat că Berlinul a fost selectat în schimb ca locaţie pentru fond. Potrivit acestuia, "oamenilor le este din ce în ce mai greu să clădească firme" în Londra şi că nu au mai rămas districte cu preţuri rezonabile. Preţul mediu al locuinţelor din Londra a urcat la aproape 500.000 de lire sterline în acest an, potrivit datelor oficiale, capitala britanică devenind unul dintre cele mai scumpe oraşe din lume. În schimb, Berlinul este considerat încă un oraş relativ accesibil, în special prin comparaţie cu alte oraşe germane ca Munchen sau Frankfurt. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO