Business Internaţional

Schimbări importante în arhitectura statului ucrainean: Ministrul apărării, Oleksii Reznikov, îşi dă demisia după un mandat zguduit de scandaluri de corupţie. Acesta ar urma să fie trimis ca ambasador în Marea Britanie

Schimbări importante în arhitectura statului ucrainean:...

Autor: Valeriu Dănilă

04.09.2023, 12:25 77

Preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a anunţat cea mai mare remaniere a cabinetului său de la începutul războiului, numind un nou ministru al apărării în timp ce oficialităţile continuă lupta împotriva corupţiei, scrie Bloomberg.

Zelenskyy l-a numit pe Rustem Umerov pentru a-l înlocui pe Oleksii Reznikov, acesta fiind confruntat de acuzaţii de corupţie cu privire la achiziţiile militare. Reznikov declarase anterior că se simte suprasolicitat din cauza reformei din ministerul apărării.

 Oleksii Reznikov este de aşteptat să fie trimis în calitate de ambasador în Marea Britanie, acesta nefiind implicat direct în scandalul de corupţie şi nici nu este acuzat în mod oficial cu privire la acest caz.

„Cred că ministerul are nevoie de o nouă abordare şi un nou format de cooperare cu armata şi societatea”, a declarat Zelensky dumincă. „Parlamentului i se va cere să aprobe decizia în această săptămână.”

Preşedintele ucrainean a intesificat bătălia împotriva corupţiei, aceasta rămând o preocupare majoră pentru aliaţii occidentali care ajută militar şi financiar Ucraina pentru a faţă invaziei ruse şi pentru a stabiliza economia în timp de război.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO