Business Internaţional

Sectorul financiar din Paris se reorganizeaza

09.10.2007, 14:21 13

Guvernul francez a anuntat ca doreste relansarea Parisului ca centru financiar si ca va propune crearea unei noi piete la bursa Euronext, cu reguli mai putin stricte pentru a atrage companiile straine, scrie cotidianul Financial Times.
Cateva dintre masurile luate sunt asemanatoare cu cele adoptate de Marea Britanie, pe masura ce oficialii francezi doresc sa recupereze diferenta fata de capitala britanica.
Noua piata va functiona conform celor mai scazute standarde ale Uniunii Europene in ceea ce priveste listarea pe bursa si informatiile puse la dispozitia investitorilor si autoritatilor.
Scopul acestor masuri este de a atrage pe Bursa din Paris a companiilor straine.
Guvernul francez mai doreste, de asemenea, reducerea birocratiei si imbunatatirea calitatii procedurilor de imigrare pentru a putea atrage forta de munca inalt calificata.
Ministrul de finante francez Christine Lagarde a inaugurat un comitet format din specialisti din diferite domenii pentru a formula propuneri pentru relansarea competitivitatii financiare a Parisului. Pe vremea cand era cancelarul Marii Britanii, Gordon Brown a infiintat un departament similar pentru Londra.
Franta se alatura astfel altor state care intentioneaza sa ajunga din urma Londra, liderul Europei in domeniul financiar.
Si companiile de top din sectorul de servicii financiare din Elvetia au demarat o campanie asemanatoare luna trecuta, cu scopul de reducere a taxelor si diminuare a restrictiilor imigratiei precum si alte masuri, astfel incat Elvetia sa devina cel de-al treilea centru financiar la nivel global, dupa Londra si New York.
Lagarde a declarat ca guvernul si-a manifestat deja seriozitatea fata de serviciile financiare prin reducerea taxelor in vara aceasta, in special pentru cei cu venituri ridicate.
Nivelul ridicat de impozitare din Franta continua totusi sa fie unul dintre motivele pentru care tinerii bancheri francezi pleaca in Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO