Business Internaţional

Şeful Cambridge Analytica, Alexander Nix, a fost suspendat de board-ul companiei, după ce a declanşat scandalul care prăbuşeşte Facebook pe bursă

Şeful Cambridge Analytica, Alexander Nix, a fost...

Autor: Ştefan Stan

20.03.2018, 23:54 364

Alexander Nix, CEO-ul Cambridge Analytica, a fost suspendat după ce a dat naştere celui mai mare scandal din istoria Facebook.

Compania a anunţat că ”boardul Cambridge Analytica l-a suspendat astăzi pe Alexander Nix, în timp ce ţinem o investigaţie independentă completă”. În viziunea board-ului, comentariile lui Nix, înregistrate în secret de Channel 4, precum şi alte acuzaţii care au fost formulate la adresa acestuia, nu reprezintă valorile sau modul în care firma lucrează. 

Pieţele sunt influenţate de evoluţia scandalului şi de presiunea în creştere exercitată de politicieni de pe ambele maluri ale Atlanticului ca fondatorul Mark Zuckerberg să apară în faţă unor comisii speciale parlamentare pentru a oferi răspunsuri în legătură cu faptul că datele a zeci de milioane de utilizatori ai reţelei au fost utilizate în scopuri electorale fără consimţământul acestora.

Compania britanică Cambridge Analytica, care l-a ajutat pe Donald Trump să câştige preşedinţia SUA, este cea care a reuşit să extragă aceste date.

Facebook a fost deja audiată în scandalul influenţării alegerilor din SUA de către propagandişti din Rusia, dar compania nu l-a pus niciodată pe Zuckerberg sub lumina reflectoarelor alături de lideri guvernamentali. Scandalul ar putea duce şi la apariţia unor reglementări mai dure pentru reţeaua socială. Mai mulţi membri ai Congresului SUA au cerut deja ca directorii generali ai Facebook, Twitter şi Google să vină în faţa unor comisii pentru a răspunde unor întrebări legate de posibilitatea de a extrage şi utiliza date personale din platformele pe care le operează.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO