Business Internaţional

Şeful Deutsche Telekom este anchetat pentru corupţie

Autor: Catalina Apostoiu

15.09.2010, 23:20 16

Deutsche Telekom, cea mai mare companie detelefonie din Europa, a anunţat că CEO-ul său Rene Obermann estesuspect într-o anchetă desfăşurată de procurorii de la Bonn,potrivit Bloomberg.

Obermann, 47 de ani, este unul dintre cei opt suspecţi în cadrulunei anchete ce priveşte presupuse acţiuni de dare de mită dincadrul unor divizii din centrul şi estul Europei, a declarat MarkNierwetberg, purtător de cuvânt al companiei germane, adăugând căacuzaţiile formulate împotriva lui Obermann sunt false.

Cazul, anchetat de asemenea de autorităţile americane, implicădiviziile din Ungaria şi Macedonia ale Deutsche Telekom. Procuroriiîncearcă să determine dacă Obermann a declarat în 2005 că va aprobaplăţi de dividende în cadrul diviziei din Macedonia numai dacăaceastă ţară nu-şi va deschide piaţa competiţiei. Procuroriigermani au deschis propria anchetă după ce autorităţile americanele-au cerut ajutorul.

Obermann a depus mărturie ca martor în cadrul anchetei americanela sfârşitul anului 2009 şi nu a fost niciodată suspect în cadrulacesteia, a declarat Nierwetberg. Deutsche Telekom a colaboratîntotdeauna cu autorităţile americane, a adăugat el. Unii dintresuspecţi nu sunt angajaţi ai companiei.

Conform unui raport trimis autorităţii de reglementare a pieţeide capital din SUA (SEC) de către Deutsche, o anchetă independentăcondusă de divizia ungară a stabilit faptul că este posibil ca oserie de contracte false, în valoare de 31 de milioane de euro, săfi fost utilizate de diviziile din Muntenegru şi Macedonia în 2005.Deutsche Telekom deţine 30% din grupul elen OTE, care este prezentîn România prin intermediul Romtelecom, Cosmote şi prinGermanos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO