Business Internaţional

Sfârşitul unei epoci? Grupul LVMH pierde 5,5% pe bursă din cauza rezultatelor financiare dezamăgitoare. „După trei ani excepţionali creşterea tinde să fie în media istorică”

Sfârşitul unei epoci? Grupul LVMH pierde 5,5% pe bursă...

Autor: Valeriu Dănilă

11.10.2023, 17:46 280

Acţiunile grupului LVMH au pierdut 5,5% din valoarea de piaţă după ce compania a anunţat rezultate financiare sub aşteptările pieţei, scrie CNBC.

Cea mai mare companie din industria luxului, văzută mult timp ca un benchmark, şi-a prezentat rezultatele financiare pentru al treilea trimestru al acestui an. Datele arată o creştere a veniturilor cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, o scădere semnificativă faţă de creşterea de 17% înregistrată în al doilea trimestru. Analiştii prognozaseră o creştere în jur de 11%.

În primele 9 luni ale anului veniturile au crescut cu 14%, comparativ cu 20% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Majoritatea segementelor companiei au înregistrat creşteri, o excepţie notabilă fiind divizia de vinuri unde veniturile au scăzut cu 10% în primele 9 luni ale acestui an.

„După trei ani excepţionali creşterea tinde să fie în media istorică”, a declarat Jean-Jacques Guiony, CFO-ul LVMH.

Vânzările grupului au explodat în timpul pandemiei, LVMH atingând maximul istoric al capitalizării bursiere în acest an. Cu toate acestea, datele economice dezămăgitoare din China şi scăderile vânzărilor din SUA au distrus sentimentul investitorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO