Business Internaţional

Sigmar Gabriel este de părere că Merkel a "subestimat" situaţia în cazul crizei refugiaţilor

Sigmar Gabriel este de părere că Merkel a "subestimat"...

Autor: Mediafax

29.08.2016, 12:59 850

Sigmar Gabriel, liderul social-democraţilor, parteneri juniori în coaliţia condusă de conservatorii Angelei Merkel, a criticat modul în care cancelarul german a gestionat criza refugiaţilor.

"Personal, întotdeauna am spus că este de neconceput ca Germania să primească un milion de oameni în fiecare an," a declarat Gabriel într-un interviu pentru postul ZDF.

"Există o limită superioară pentru capacitatea de integrare a unei ţări," a mai spus vicecancelarul, la o conferinţă de presă care a avut loc duminică.

Într-un interviu pentru postul ARD, Merkel a respins criticile formulate de Gabriel şi a declarat că guvernul federal a lucrat asudiuu cu autorităţile statale şi municipale pentru a rezolva problemele, a schimbat legislaţia şi a acordat finanţare.

Merkel a mai sugerat că este deschisă modificării sistemului cotelor obligatorii pentru redistribuirea azilanţilor, însă a subliniat că este important să se găsească o soluţie de împărţire a responsabilităţilor.

Cancelarul german a mai afirmat că nu este acceptabil ca unele guverne să se eschiveze spunând că: "Noi nu vrem musulmani în ţara noastră."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO