Business Internaţional

Simona Halep, în pericol de a-şi încheia cariera

Simona Halep, în pericol de a-şi încheia cariera

Autor: Andreea Tobias

16.12.2023, 11:04 313

Simona Halep, fosta campioană de la Wimbledon şi Roland Garros, a declarat că nu ştie dacă va mai juca tenis dacă apelul său împotriva suspendării de patru ani pentru dopaj va fi respins.

Simona Halep nu ştie dacă va mai juca din nou dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) nu îi va da dreptate în apelul împotriva suspendării de patru ani pentru dopaj, a declarat românca, fost număr unu mondial, conform Reuters.

În septembrie, fosta campioană de la Wimbledon şi Roland Garros, în vârstă de 32 de ani, a fost suspendată de Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) pentru patru ani, pentru două încălcări separate ale regulilor antidoping.

Halep, care fusese suspendată provizoriu din octombrie 2022, după ce a fost depistată pozitiv la US Open anul trecut cu roxadustat, un stimulent interzis, a declarat că va face apel la decizia ITIA la cea mai înaltă instanţă sportivă. Marţi, CAS a declarat că audierea va avea loc între 7 şi 9 februarie.

Întrebată dacă respingerea apelului ar putea însemna sfârşitul carierei sale de jucătoare, Halep a declarat pentru Euronews: "Da, pentru că patru ani va fi mult, cel puţin pentru vârsta mea. Pentru un sportiv care a făcut acest lucru în fiecare zi timp de 25 de ani şi şi-a dedicat viaţa tenisului şi sportului nu ştiu cum va fi, dar este catastrofal dacă vor fi patru ani şi nu ştiu cum voi face faţă. Probabil, va fi sfârşitul carierei mele, da. Şi pentru ceva ce nu am făcut şi care nu este vina mea, este şi mai catastrofal".

Halep a declarat că speră să joace la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor, dacă apelul său va avea succes.

"Ştiu că nu sunt şanse mari pentru acest lucru, dar visez la acest lucru pentru că Parisul este oraşul meu de vis", a declarat românca: „Am câştigat Roland Garros, totul a început foarte devreme şi va fi extraordinar să mă întorc pe teren, indiferent de situaţie. Dar vreau doar să fiu pe teren pentru că acolo îmi este locul şi simt că vreau să o fac din nou."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO