Business Internaţional

Simona Halep va reveni pe primul loc în clasamentul mondial la finalul turneului de la Dubai

Simona Halep va reveni pe primul loc în clasamentul...

Autor: Denis Şchiopu, Mediafax

17.02.2018, 22:01 923

Halep, care a mai fost lider mondial timp de 16 săptămâni, între 7 octombrie 2017 şi 28 ianuarie 2018, se află în acest moment la doar 45 de puncte de actuala ocupantă a primului loc, daneza Caroline Wozniacki, eliminată de Petra Kvitova în semifinalele turneului de la Doha. În aceeaşi fază a competiţiei s-a oprit şi Simona Halep, după ce a abandonat înainte de meciul cu Garbine Muguruza.

Primele două clasate nu vor participa la turneul de la Dubai, dar Simona Halep nu a evoluat nici anul trecut la competiţia din Emiratele Arabe Unite, astfel că nu are nimic de pierdut. Danezei, însă, i se vor scădea 305 de puncte, pentru că a jucat finala ediţiei din 2017. Astfel, Halep va redeveni lider, la 260 de puncte avans de Wozniacki.

Caroline Wozniacki a fost eliminată în semifinalele turneului de la Doha, după ce a pierdut, sâmbătă, cu scorul de 3-6, 7-6 (3), 7-5, în faţa cehoaicei Petra Kvitova, numărul 21 mondial. A fost a 12-a victorie la rând obţinută de Petra Kvitova, în acest an.

Sportiva cehă o va întâlni în finala competiţiei pe jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, locul 4 WTA, care nu a fost nevoită să joace în semifinale, după ce Simona Halep, numărul 2 mondial, s-a accidentat în partida câştigată în sferturi şi s-a retras din turneu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO