Business Internaţional

Slovenia îşi va vinde aeroportul internaţional operatorului aeroportuar din Frankfurt

SUrsa foto - AFP

SUrsa foto - AFP

08.08.2014, 00:00 580
Fondul suveran al Sloveniei (SSH) a început negocierile pentru vânzarea unei participaţii de 75,5% la compania care operează aeroportul internaţional din Ljubljana către operatorul aeroportului din Frankfurt, scrie balkans.com. 

Compania germană Fraport a depus cea mai bună ofertă pentru Aerodrom Ljubljana, potrivit unui comunicat de presă al SSH. Identitatea celorlalţi ofertanţi nu a fost dezvăluită, dar potrivit relatărilor din presa internaţională, printre ei s-au numărat operatorii aeroportului din Veneţia şi al aeroportului Charles de Gaulle din Paris, precum şi o companie de închiriere de aeronave din China, potrivit Slovenia Times.

Privatizarea a 15 companii de stat a fost reluată după ce guvernul demisionar a revenit asupra unei decizii controversate din iulie de a îngheţa vânzarea activelor statului până la numirea unui nou guvern, potrivit reprezentanţilor SSH. Participaţia de 75,5% este evaluată la aproximativ 80 de milioane de euro la preţurile actuale, dar cumpărătorul este de aşteptat să ofere în plus o primă de achiziţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO