Business Internaţional

SocGen ia a doua transa din imprumutul de la statul francez

18.05.2009, 16:36 14

Societe Generale, a treia banca franceza ca marime, va accesa in scurt timp restul de 1,7 mld. euro din linia de credit acordata de guvernul de la Paris, a declarat Frederic Oudea, directorul executiv si presedintele bancii, scrie Bloomberg.

Accesarea imprumutului guvernamental este "iminenta", potrivit lui Oudea, si reprezinta a doua transa din cele 3,4 mld. euro oferite de guvernul francez ca parte a programului de stimulare a creditarii si de revigorare a economiei franceze. Oudea a declarat ca masurile luate de guvernul de la Paris sunt suficiente pentru a genera cresterea economica in urmatoarea perioada.
Directoul general al SocGen a exclus repetarea unor practici "frauduloase" similare celor din cazul traderului Jer™me Kerviel, precizand ca banca si-a intarit masurile de securitate si control. Plasamentele neautorizate efectuate de Kerviel au provocat pierderi record de 4,9 mld. euro pentru creditorul francez.
SocGen intentioneaza sa isi majoreze personalul cu 4.000 de angajati anul acesta, jumatate dintre acestia urmand sa fie tineri absolventi, a mai spus Oudea. In primul trimestru, banca franceza a raportat pierderi nete de 278 de milioane de euro, din cauza scaderii valorii activelor si a provizioanelor mai ridicate pentru imprumuturile neperformante. Rezultatele din primele trei luni ale anului nu par a-l descuraja pe Oudea, care a afirmat ca diviziile bancare si cele de investitii ale grupului au inregistrat o evolutie pozitiva.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO