Business Internaţional

Soţia fostului şef al Interpol a angajat două firme de avocatură pentru a da de urma acestuia, la aproximativ o lună de la dispariţie

Soţia fostului şef al Interpol a angajat două firme de...

Autor: Marinela Sarbu

30.10.2018, 21:10 121

Soţia fostului şef al Interpol Meng Hongwei a angajat două firme de avocatură pentru a afla unde este soţul său, care a dispărut în timpul unei călătorii pe care a făcut-o în China cu aproximativ o lună în urmă, dar aceasta ar fi refuzat să vorbească cu el prin telefon, relatează Reuters.

La câteva zile de la data la care soţia lui Meng a anunţat dispariţia acestuia, determinând autorităţile franceze să deschidă un proces pe numele lui. China a transmis că fostul şef al Interpol este anchetat pentru corupţie şi alte încălcări ale legii.

Interpolul, al cărui sediu se află în Lyon, Franţa, a anunţat că Meng şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al instituţiei.

Ultima dată când acesta a luat legătura cu soţia sa a fost pe data de 25 septembrie, când Meng i-a trimis un mesaj prin WhatsApp în care îi spunea să aştepte un apel de la el.

Grace Meng a declarat că a angajat două firme de avocatură, din Londra, respectiv Paris pentru a urmări cazul soţului său.

”De la dispariţia soţului meu, oameni din toată lumea au întrebat ce pot să facă pemtru a ajuta”, a transmis aceasta printr-un email, anunţând faptul că a apelat la ajutorul a două case de avocatură.

”Mai presus de toate, îndemn pe toată lumea să ridice vocea şi să ceară Chinei să respecte drepturile fundamentale ale omului”, a declarat ea.

”Dispariţia lui nu poate fi decât din motive politice”, a adăugat aceasta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO