Business Internaţional

Statele Unite cer întrunirea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU

Statele Unite cer întrunirea de urgenţă a Consiliului...

Autor: Marian Avram

05.07.2017, 01:55 231

Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, a purtat o conversaţie cu ambasadorul Chinei, Liu Jieyi, cea care deţine preşedenţia Consiliului în această lună, căreia i-a cerut să convoace o întâlnire de urgenţă a Consiliului de Securitate. Este de aşteptat ca şedinţa să se desfăşoare miercuri.

Această solicitare vine la câteva ore după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică care a zburat aproximativ 930 de kilometri, înainte de a cădea în Zona Economică Exclusivă a Japoniei. Experţii spun că această rachetă are capacitatea de a atinge statul american Alaska.

Reprezentanţi ai Academiei de Ştiinţe ale Apărării din Coreea de Nord au susţinut că racheta ar fi atins altitudinea de 2.802 kilometri şi că a zburat 933 de kilometri.

Potrivit unui comunicat emis de regimul de la Phenian, "Coreea de Nord este capabilă să ţintească orice regiune din lume şi în acest fel pune capăt ameninţării prezentate de Statele Unite, asigurând pacea şi securitatea în Peninsula Coreeană şi în întreaga regiune."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO