Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Numărul IPO-urilor la nivel mondialînregistrează cea mai rapidă creştere din 2007 chiar în condiţiileîn care criza din Grecia şi inflaţia în creştere din China tragpieţele de acţiuni în jos, scrie Bloomberg. Cel puţin 120 decompanii au anunţat în acest trimestru planuri de derulare deIPO-uri în valoare de 67 mld. dolari.

Banca daneză Fjordbank Mors a devenit cel de-aldoilea creditor regional de la colapsul Amagerbanker în lunafebruarie care a cerut să fie preluată de administratoriguvernamentali, după ce nu a reuşit să întrunească cerinţele legatede solvabilitate, scrie Bloomberg.

Volkswagen a fost obligat să-şi amâne planurilede a prelua controlul asupra consiliului de supraveghere al MANdupă ce Comisia Europeană i-a transmis să aştepte aprobareaautorităţilor înainte de a urmări o cooperare mai strânsă cuproducătorul de camioane Scania, scrie Financial Times.

Economia gri, care reprezintă 28% din economiaTurciei, aduce mari pierderi fiscale guvernului, scrie Hurriyet. Înultimii opt ani, economia gri a adus pierderi totale de 104 mld.lire turceşti (44,5 mld. euro) legate de plata TVA, potrivitministerului turc de finanţe.

Până la 15 bănci din UE, dintr-un total de 91evaluate, vor pica testele de stres prin care va fi verificatăsoliditatea lor financiară, potrivit unor surse din zona euroapropiate situaţiei. Sursele au spus că Autoritatea BancarăEuropeană urmează să anunţe în următoarele câteva săptămâni că10-15 bănci nu au promovat testele, fiind de aşteptat ca acestea săprovină din Grecia, Germania, Portugalia şi Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO