Business Internaţional

Ştiri pe scurt din business internaţional

Ştiri pe scurt din business internaţional

Autor: Marius Oncu

31.10.2013, 20:11 103

Profitul grupului american Exxon Mobil, cel mai mare producător de petrol din lume după valoarea de pe bursă, a scăzut cu 18% în trimestrul al treilea, de la 9,57 miliarde de dolari în urmă cu un an la 7,87 miliarde de dolari, din cauza declinului marjei de rafinare. Câştigul pe acţiune s-a situat la 1,79 dolari, comparativ cu estimări pentru 1,77 dolari ale analiştilor consultaţi de Bloomberg.

Marja de profit din rafinarea ţiţeiului în produse precum benzină şi motorină a scăzut cu 43% în intervalul analizat, la o medie de 17,54 dolari pe baril. Marja trimestrială a coborât sub 20 de dolari în perioada iulie-septembrie pentru prima dată începând cu sfârşitul anului 2010. Grupul încearcă să inverseze trendurile de scădere a producţiei şi creştere a costurilor, în contextul stagnării consumului de energie în SUA şi al restrângerii accesului la resurse neexploatate la nivel global.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.11.2013

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO