Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Foto Shuterstock

Autor: Catalina Apostoiu

15.07.2011, 00:01 42

Gigantul polonez din sectorul cuprului KGHMeste aşteptat să vândă operatorul de telefonie mobilă Dialog îndecurs de două săptămâni, potrivit unor surse citate de WarsawBusiness Journal. Sursele specifică faptul că operatorul polonez detelecomunicaţii Netia ar putea fi cumpărătorul.

Firma americană Pittsburgh Glass Works (PGW)intenţionează să investească aproape 250 mil. zloţi (62,1 mil.euro) în construcţia unei fabrici în Srodzie Slaskiej, centrulSileziei, Polonia, scrie Warsaw Business Journal.

Grupul bancar ceh Home Credit ar putea scoatela vânzare o participaţie de 25% în cadrul unei oferte publiceiniţiale cu scopul de a obţine un mld. dolari, potrivitCeskapozice. Surse au avertizat că listarea grupului ar puteacoincide cu vânzarea a 7,6% de către Sberbank, cererea putând fiastfel limitată.

Vânzările de automobile înregistrate de SkodaAuto, divizia cehă a Volkswagen, au avansat cu 20,1% în primulsemestru al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut,scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Cea mai mare companie dinCehia din punctul de vedere al veniturilor a comercializat 454.700de automobile în primele şase luni ale anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO