Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Paul Comşa

30.09.2011, 00:01 45

Guvernul ungar va disponibiliza un număr "semnificativ" de angajaţi din sectorul public în 2012 şi va tăia subvenţiile pentru transportul public pentru a se încadra în ţinta de deficit bugetar, scrie Bloomberg. Salariile din sectorul public şi bonusurile vor fi îngheţate, iar pensiile vor creşte cu 4,2% din ianuarie. Măsurile ar putea aduce o economie la buget de 1 mld. euro.

Banca Santander, una dintre cele mai mari instituţii financiare europene, este aproape de a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al băncii poloneze Kredyt. Belgienii de la KBC deţin în prezent 80% din instituţia de credit poloneză, participaţie evaluată la 2,7 mld. zloţi (610 mil. euro), scrie Warsaw Business Journal.

Compania americană Premier Power care activează în domeniul energiilor regenerabile a anunţat că va construi patru centrale fotovoltaice cu o capacitate totală instalată de 16,2 MW în oraşul bulgar Dimitrovgrad, scrie Sofia News Agency. La începutul lui 2011, capacitatea totală a instalaţiilor de captare a energiei solare din Bulgaria era de aproximativ 21MW.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO