Suspectul împuşcat mortal la Bruxelles nu este Salah Abdeslam

15 mar 2016 Autor: Mihai Draghici - Mediafax

Suspectul împuşcat mortal de forţele de ordine la Bruxelles nu este islamistul Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicarea în atentatele de la Paris, anunţă autorităţile belgiene, citate de site-ul cotidianului Le Figaro.

"Suspectul împuşcat mortal la Bruxelles nu este Salah Abdeslam", a transmis Parchetul federal belgian.

Alţi doi suspecţi sunt căutaţi în continuare.

Un suspect implicat în schimburi de focuri cu poliţia, la Bruxelles, a fost împuşcat mortal, iar alţi doi sunt căutaţi în continuare de forţele de ordine, anunţă surse citate de site-ul DH.be.

Patru agenţi de poliţie au fost răniţi în schimburi de focuri cu militanţi islamişti, iar doi se pare că au reuşit să scape, în cursul descinderilor efectuate la Bruxelles în ancheta privind atentatele comise în noiembrie 2015 la Paris, soldate cu 130 de morţi.

"Schimburile de focuri au avut loc în cursul unor percheziţii efectuate în cadrul anchetei privind atentatele de la Paris", a declarat Eric Van der Sypt, un purtător de cuvânt al Parchetului federal belgian citat de site-ul MetroNews.fr.

Schimburile de focuri au avut loc în cartierul Forest, situat la periferia sud-vestică a oraşului Bruxelles.

În vârstă de 26 de ani, Salah Abdeslam este fratele lui Brahim Abdeslam, unul dintre teroriştii care s-au aruncat în aer la Paris.

Salah Abdeslam, născut în Belgia într-o familie marocană, este suspectat că a încercat să comită un atentat în sectorul 18 din Paris.

 
Cuvinte cheie:
BELGIA
, TERORISM
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide