Business Internaţional

Theresa May trebuie să ofere o estimare a impactului economic în lipsa obţinerii unui acord comercial cu UE

Theresa May trebuie să ofere o estimare a impactului...

Autor: Olimpia Nicolae

04.04.2017, 09:06 87

Cu câteva zile înaintea declanşării procedurii formale de separare de Uniunea Eropeană, comitetul parlamentar pentru Brexit, constituit din legislatori britanici, a solicitat de asemenea Guvernului să publice planul de contingenţă pentru varianta unei posibile eşuări de a ajunge la un acord după doi ani de negocieri pentru părăsirea Blocului comunitar, informează Reuters.

”May intentează negocieri fără precedent cu un joc de planuri ambiţioase, dorind un acord ”fără fricţiuni” şi o bună cooperare cu Blocul comunitar în timp ce Marea Britanie va câţtiga controlul asupra imigraţiei şi îşi va recăpăta suveranitatea”, a criticat un oficial al EU.

May a declarat că este pregătită să încheie negocierile fără a obţine un acord decât să accepte o înţelegere ”nefavorabilă”, variantă respinsă până acum de Guvernul britanic, în pofida îngrijorărilor producătorilor în privinţa noilor bariere comerciale impuse în cazul în care Marea Britanie va trebui să revină la regulamentul Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

”Fără o estimare a impactului economic a lipsei obţinerii unui acord şi fără o dovadă că sunt luate măsuri pentru a atenua efectele devastatoare ale unui asemenea rezultat, afirmaţia Guvernului că ”nerealizarea unui acord este mai bună decât o înţelegere proastă” este nefondată”, a declarat Hilary Benn, preşedinte al Comitetului pentru Brexit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO