Business Internaţional

Tinerii chinezi găsesc tot mai greu locuri de muncă din cauza cererii scăzute. „Unii colegi au trimis peste 200 de CV-uri”

Tinerii chinezi găsesc tot mai greu locuri de muncă din...

Autor: Valeriu Dănilă

06.08.2023, 10:30 2381

Tinerii chinezi spun că este tot mai greu să-şi găsească un loc de muncă, în special în acest an, scrie CNBC.

Majoritatea acestora obţin în cele de muncă joburi, dar unele care nu plătesc aşa de bine sau care nu se potrivesc domeniului lor de studii.

Piaţa muncii este atât de dură încât un student de la o universitate de top a explicat pentru CNBC că unii colegi de-ai lui au fost nevoiţi să trimită peste 100 de CV-uri.

„Unii colegi au trimis peste 200 de CV-uri”, a spus studentul, menţionând că s-a simţit norocos că a aplicat la 80 de posturi înainte de a primi trei oferte de muncă. Tocmai a absolvit Universitatea Jiao Tong din Shanghai şi urmează să înceapă să lucreze la Huawei în această vară. Universitatea Jiao Tong din Shanghai se află pe locul trei în China şi pe locul 89 la nivel global, conform clasamentelor U.S. News and World Report.

Rata şomajului pentru tinerii din China cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani a urcat la un nou record în iunie, de 21,3%.

Motivul principal al şomajului ridicat al tinerilor este cererea insuficientă din partea angajatorilor, a declarat Zhang Chenggang, directorul unui centru de cercetare la Capital University of Economics and Business din Beijing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO