Toate victimele atacului din nordul Londrei aparţin comunităţii musulmane, anunţă poliţia britanică

19 iun 2017 Autor: Andrei Ionascu

Autorităţile britanice tratează drept un atac terorist incidentul în care o autoutilitară a intrat în pietonii care se aflau în apropierea unei moschei din nordul Londrei, iar toate victimele aparţin comunităţii musulmane, a anunţat luni Poliţia Metropolitană prin intermediul site-ului oficial.

"Din păcate, londonezii s-au trezit cu vestea unui alt incident îngrozitor, care a lăsat un număr de oameni grav răniţi. Atacul s-a desfăşura în timp ce un bărbat primea primul ajutor la faţa locului, acesta murind ulterior. Orice legătură între moartea sa şi atac este anchetată în prezent. Este prea devreme pentru a afirma că moartea bărbatului a fost un rezultat al atacului. Indiferent de motivaţie, incidentul este tratat ca un atac terorist", a declarat comisarul adjunct Neil Basu, care este şi coordonatorul unităţii pentru combaterea terorismului.

Opt persoane au fost rănite şi se află internate în spital, două dintre acestea fiind în stare gravă. Toate victimele atacului de la Moscheea Finsbury Park, din zona Seven Sisters Road, aparţin comunităţii musulmane.

"Poliţia a răspuns apelurilor într-un interval de 10 minute. La locul incidentului, bărbatul suspectat că ar fi şoferul autoutilitarei era reţinut de către membri ai comunităţii musulmane. Acesta este cercetat sub suspiciunea de tentativă de omor. În această fază a investigaţiei, niciun alt suspect nu a fost identificat sau raportat. Nu se mai afla nimeni în vehicul, se pare că atacatorul a acţionat de unul singur", a mai spus Neil Basu.

 
Cuvinte cheie:
MAREA BRITANIE
, TERORISM
, POLITIE
, atac
, comunitate
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide