Business Internaţional

Tony Blair, fostul premier al Marii Britanii, îi îndeamnă pe oponenţii Brexit să se "ridice" şi să lupte pentru a rămâne în Uniunea Europeană

Tony Blair, fostul premier al Marii Britanii, îi...

Autor: Corina Zamfir

17.02.2017, 17:30 477

Tony Blair a cerut oponenţilor Brexit să se "ridice" şi să lupte pentru a schimba părerile britanicilor cu privire la ieşirea din Uniunea Europeană, într-un discurs care avea ca scop să-i demonstreze Theresei May, actualul premier Marii Britanii, că nu va primi tot ce îşi doreşte, scrie Bloomberg.

“Oamenii au votat fără să cunoască termenii reali ai Brexit", a spus fostul prim-ministru al Marii Britanii, Tony Blair. "În timp ce aceşti termeni devin din ce în ce mai clari, oamenii au dreptul lor să-şi schimba părerea. Misiunea noastră este să îi convinge să facă acest lucru”, a adăugat el.

Blair, care a condus ţara în perioada 1997-2007, şi-a exprimat în mod explicit părerea cum că este împotriva guvernului conservator condus acum de May, acuzând-l că este un "guvern pentru Brexit, de Brexit şi dominat de Brexit."

Intervenţia lui Tony Blair nu trebuie să fie ignorată, însă adversarii lui cred că puterea sa de a influenţa oamenii a scăzut considerabil odată cu sprijinul pe care Blair l-a arătat în favoarea războiului din Irak.

"Noi nu susţinem ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană pentru că suntem ‘cetăţeni de nicăieri’. Argumentele noastrea se bazează tocmai pe faptul că suntem cetăţeni mândri de ţara noastră, care cred că în secolul 21 ar trebui să menţină parteneriatul cu cea mai mare uniune politică şi cea mai mare piaţă comercială", spune Tony Blair într-un interviu pentru Bloomberg.

Blair a pus sub semnul întrebării şi strategia lui May cum că Marea Britanie ar putea fi o punte către SUA. "Cum să înceapă acest angajament demn?", s-a întrebat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO