Business Internaţional

Traderi cu salarii de 2 mil. dolari de pe Wall Street sunt înlocuiţi acum de roboţi informatici

 Traderi cu salarii de 2 mil. dolari de pe Wall Street sunt înlocuiţi acum de roboţi informatici

Autor: Radu Racu

06.11.2012, 14:10 2686

Traderi specializaţi pe tranzacţii cu derivate de pe Wall Street, care primeau salarii de până la 2 milioane de dolari pe an, sunt înlocuiţi acum cu roboţi de tranzacţionare, pe măsură ce băncile de investiţii încearcă să-şi reducă costurile şi să se supună noilor reglementări din domeniu, scrie agenţia Bloomberg, citată de Business Insider.

Cea mai mare bancă din Elveţia, UBS, l-a concediat săptămâna trecută pe directorul diviziei care calcula indicele de tranzacţionare pe CDS, David Gallers, fără să aibă în plan înlocuirea lui cu alt trader, conform unor surse apropiate situaţiei. Banca l-a înlocuit pe Gallers cu un program informatic, au precizat sursele.

Măsuri similare au fost luate şi de Credit Suisse sau Goldman Sachs, pentru a se alinia reglementărilor Dodd-Frank adoptate în 2010 care prevăd o transparentizare a sistemului de tranzacţionare.

"Trecerea de la oameni la algoritmi matematici în procesul de tranzacţionare este un proces normal care a prins un elan mai puternic în ultima vreme", a declarat Peter Tchir, consultant financiar la TF Market Advisors.

Salariul anual al unui director de birou de tranzacţionare era încă de la finalul anului 2005 de circa 250.000 de dolari pe an, la care se adăugau bonusuri de 1,75 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO