Business Internaţional

Tranzacţiile zilei

Tranzacţiile zilei
22.09.2017, 00:00 269

Toshiba, întârzieri de ultimă oră în eforturile de vânzare a diviziei de cipuri de memorie de 18 mld. $

♦ Compania japoneză Toshiba este prinsă în discuţii privitoare la „aspecte cheie“ cu potenţialii cumpărători ai diviziei sale de cipuri de memorie, în frunte cu firma americană de private equity Bain, momentul încheierii unui acord oficial putând fi astfel amânat.

Google pariază din nou pe smartphone-uri şi plăteşte 1,1 mld. $ pentru divizia Pixel a HTC

♦ Google, deţinută de Alphabet, a anunţat că va plăti 1,1 miliarde de dolari pe divizia companiei taiwaneze HTC care dezvoltă telefoanele inteligente Pixel ale companiei americane.

Acţiunile Fortum scad pe fondul semnelor de întrebare legate de tranzacţia cu Uniper

♦ Acţiunile Fortum au scăzut ieri după ce investitorii au început să se îndoiască de succesul planului companiei finlandeze de utilităţi de a achiziţiona aproape 47% din rivala germană Uniper din cauza opoziţiei exprimate de Uniper.

Carlyle lansează un nou fond de buyout în Asia atrăgând peste 4 miliarde de dolari

♦ Carlyle Group intenţionează să lanseze un nou fond de buyout în Asia în următoarele luni cu peste 4 miliarde de dolari, sporindu-şi prezenţa într-o regiune care a devenit o piaţă cheie pentru fondurile globale.

KKR vrea să participe la licitaţia de 800 milioane lire sterline a companiei britanice Pure Gym

♦ Firma americană de private equity KKR va participa la licitaţia de 600 milioane de de lire sterline (800 milioane de dolari) organizată de cel mai mare lanţ de cluburi de fitness al Marii Britanii, potrivit Sky News.

Albertsons cumpără furnizorul de kituri de masă Plated

♦ Albertsons Cos, unul dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri din America, a anunţat că va achiziţiona serviciul de livrare de kituri pentru masă Plated pentru a atrage mai mulţi clienţi în magazinele sale.

Best, susţinut de Alibaba, vrea să se dezvolte în logistică după IPO

♦ După ce a obţinut 450 milioane $ în urma unui IPO, compania chineză Best vrea să se extindă în sectorul logistic chinez ca parte a strategiei sale de dezvoltare.

CBA din Australia îşi vinde divizia de asigurări de viaţă către AIA Group pentru 3 mld. dolari

♦ Commonwealth Bank of Australia a anunţat încheierea unui acord de vânzare a diviziei sale de asigurări de viaţă către AIA Group din Hong Kong în schimbul a 3,05 mld. $.

Kuraray cumpără Calgon Carbon pentru 1,1 mld. dolari

♦ Compania japoneză din sectorul produselor chimice Kuraray Co va cumpăra firma americană Calgon Carbon pentru 1,107 miliarde de dolari.

Asahi, pregătit să cheltuiască „miliarde“ pe deal-uri

♦ Asahi Group Holdings, cel mai mare producător de bere al Japoniei, este pregătit să cheltuiască „miliarde de dolari“ pe achiziţii, după ce a cheltuit 11 mld. dolari pe achiziţii în Europa.

SURSA: Reuters

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO