Business Internaţional

UBS oferă EY unul dintre cele mai mari contracte de audit din sectorul bancar mondial. UBS va continua să lucreze cu EY după preluarea Credit Suisse, fiind nevoită să plătească sume record pentru auditul financiar. Anterior, firma din Big Four a fost implicată într-un scandal de fraudă în Germania primind interdicţie de a mai opera în ţară

UBS oferă EY unul dintre cele mai mari contracte de...

Autor: Valeriu Dănilă

17.07.2023, 12:17 481

Directorii UBS au ales EY pentru unul dintre cele mai profitabile contracte de audit bancar din lume, alegând să păstreze firma din Big Four după preluarea Credit Suisse, titrează Financial Times.

EY, care este auditor extern al UBS din 1998, va audita grupul bancar extins din 2024. Dimensiunea contractului înseamnă că EY va trebui să cheme personal din alte ţări pentru a lucra la audit.

Preluarea Credit Suisse a fost finalizată luna trecută, dar integrarea afacerii în grupul mai larg UBS este de aşteptat să dureze câţiva ani.

Auditurile UBS şi Credit Suisse erau deja printre cele mai mari din Europa. Anul trecut, UBS a plătit EY 70 de milioane de dolari în comisioane, în timp ce Credit Suisse a plătit PwC 90 de milioane de dolari, conform rapoartelor anuale ale băncilor.

Taxa de audit pentru grupul combinat este de aşteptat să fie mai mică decât suma auditurilor de sine stătătoare, dar ar fi totuşi una dintre cele mai mari din sectorul bancar global.

EY nu a comentat dacă a ales să continue colaborarea cu UBS, dar a spus: „Dimensiunea şi amploarea practicii globale de audit a serviciilor financiare EY înseamnă că suntem capabili să accesăm resurse şi competenţe specializate din întreaga reţea.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO