Business Internaţional

Ucraina va primi mult doritele rachete avansate cu rază lungă de acţiune

Ucraina va primi mult doritele rachete avansate cu rază...

Autor: Gabriel Negreanu

23.09.2023, 12:26 35

Preşedintele american Joe Biden intenţionează să ofere Ucrainei rachete avansate cu rază lungă de acţiune pentru a ajuta Kievul în contraofensiva sa în curs, relatează presa americană.

Ucraina va primi câteva rachete ATACMS cu o rază de acţiune de până la 300 km. Acest lucru ar permite Kievului să lovească ţinte ruseşti la mare distanţă în spatele liniei frontului.

Cel puţin o rachetă ucraineană a lovit vineri sediul central al flotei ruseşti din Marea Neagră din Crimeea anexată. O sursă militară ucraineană a declarat pentru BBC că atacul din portul Sevastopol a fost efectuat cu rachete Storm Shadow, care sunt furnizate de Marea Britanie şi Franţa, subliniind importanţa armamentului occidental pentru Kiev.

NBC News şi The Wall Street Journal citează oficiali americani anonimi care afirmă că preşedintele Biden i-a spus omologului său ucrainean că Kievul va primi "un număr mic" de rachete ATACMS (Army Tactical Missile System). Cei doi lideri s-au întâlnit joi la Casa Albă.

WSJ adaugă că armele vor fi trimise în următoarele săptămâni.

Între timp, Washington Post citează mai multe persoane familiarizate cu discuţiile, potrivit cărora Ucraina va primi ATACMS înarmate cu bombe cu dispersie, mai degrabă decât cu un singur focos. Nici SUA şi nici Ucraina nu au confirmat oficial rapoartele presei americane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO