Business Internaţional

Un deputat neonazist grec a agresat două colege în timpul unei dezbateri televizate. VIDEO

Un deputat neonazist grec a agresat două colege în timpul unei dezbateri televizate. VIDEO

Autor: Clava Ungureanu

07.06.2012, 12:31 1907

Parchetul din Atena a dispus arestarea acestuia, potrivit procedurii de flagrant delict, precizează o sursă judiciară.

Ilias Kasidiaris. purtător de cuvânt al formaţiunii Chryssi Avgi (Zori Aurii), care a intrat în Parlament cu 6,9 la sută din voturi în urma alegerilor de la 6 mai, şi-a pierdut cumpătul în momentul în care deputata stângii radicale, Rena Duru, a menţionat anchetarea acestuia în cazul unui jaf armat din anul 2007.

Procesul acestuia a început miercuri, dar a fost amânat pentru 11 iunie.

Activistul neonazist a aruncat un pahar cu apă către doamna Duru, insultând-o, după care s-a întors către o altă deputată, comunista Liana Kaneli, care a protestat. El a împinso-o, după care a lovit-o peste faţă cu palma de două ori şi apoi cu pumnul, fără ca prezentatorul să apuce să intervină, iar ulterior a prărăsit studioul. (http://www.youtube.com/watch)

Potrivit unei jurnaliste de postul de televiziune, angajaţii acestuia au încercat să îl reţină, dar acesta a fugit.

Violenţa incidentului a provocat consternare în Grecia, în contextul în care, potrivit sondajelor, formaţiunea neonazistă ar putea rămâne în Parlament în urma scrutinului de la 17 iunie, cu circa 4 la sută din sufragii.

Acestă fostă grupare semiclandestină a reuşit să profite de mânia provocată de austeritate, în special în rândul populaţiei din cartierele sărace din centrul capitalei, dar şi de pe urma lipsei de reacţie a autorităţilor poliţiei şi justiţiei faţă de metodele sale deosebit de violente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO