Business Internaţional

Un fond chinez cu active de 300 miliarde dolari caută oportunităţi de investiţii în Europa

Autor: Oncu Marius Gheorghe

18.04.2011, 09:48 22

Un fond chinez de stat cu active de 300 de miliarde de dolaricaută oportunităţi de investiţii în Europa, chiar dacă se aşteaptăcă regiunea va fi cel mai puternic afectată de o încetinire aeconomiei mondiale anul următor, transmite Reuters citat deMediafax.

Economia mondială va încetini puternic anul următor, sau chiarva intra în recesiune, în contextul în care unele state retragmăsurile de stimulare a creşterii, iar altele înăspresc politicilemonetare, a afirmat preşedintele fondului China Investment Corp,Lou Jiwei.
Europa are cele mai pesimiste perspective între economiileavansate, în parte din cauza crizei datoriilor din zona euro, aadăugat el.

"Piaţa internă europeană nu-şi revine foarte repede, aşa că,probabil, economia este susţinută de cererea externă. Asta nuînseamnă că nu suntem dornici să investim în Europa. Căutămoportunităţi în regiune", a spus Lou.

Anumite cadre instituţionale din Europa oferă posibilităţi maiatractive decât în alte state.

"De exemplu, în probleme de infrastructură, modelul departeneriat public-privat din Europa este mult mai bun decât celdin SUA", a afirmat el.

Preşedintele China Investment Corp se aşteaptă ca economiileavansate să-şi retragă programele de susţinere a creşterii înultimul trimestru al anului, cu impact negativ la nivel mondial, întimp ce pieţele emergente vor înăspri politicile monetare şi vorpermite aprecierea propriilor monede, determinând astfel oîncetinire a avansul economic în statele respective.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO