Business Internaţional

Un investitor în vârstă de 10 ani a făcut bani frumoşi din nebunia GameStop

Un investitor în vârstă de 10 ani a făcut bani...

Autor: Dorin Oancea

30.01.2021, 21:38 209

Jaydyn Carr a fost acţionar GameStop cu mult înainte de frenezia de cumpărare care a dus la creşterea preţurilor acţiunilor, iar acum investitorul de 10 ani vândut acţiunile, câştigând aproape 3.200 de dolari, relatează CNN.

Mama sa, Nina Carr, a declarat că i-a cumpărat lui Jaydyn 10 acţiuni ale companiei în 2019, pentru că voia să-l înveţe despre investiţii.

Elevul din clasa a cincea din San Antonio iubeşte jocurile video, aşa că acţiunile au fost o alegere firească.

Mama a cumpărat acţiunile pentru aproximativ 60 de dolari şi a tipărit un certificat, pe care l-a înrămat şi l-a împachetat. Copilul îşi dorea un XBox One, dar a spus că îi place cadoul.

Ocazional, Jaydyn se uita la preţul acţiunilor pentru distracţie, dar a spus că mama lui l-a învăţat să se gândească la asta ca la o investiţie pe termen lung.

Acţiunile GameStop (GME) a ​​crescut cu peste 1.500% pe an. Câştigurile au fost în mare parte determinate de un grup de investitori de pe Reddit, care cumpără acţiuni pentru a afecta investitorii şi fondurile speculative care au pariat pe scăderea acţiunilor.

Nina Carr a creat o alertă pe telefon pentru a ţine evidenţa preţului acţiunilor. Miercuri dimineaţă, dispozitivul ei a început să înnebunească: acţiunile GameStop ajunseseră la 350 dolari şi că urcau şi coborau dramatic.

A alergat să-şi ia fiul, i-a explicat repede ce se întâmplă şi l-a întrebat ce vrea să facă.

„Am vrut să vând, pentru că ştiam că poate scădea în câteva secunde”, a spus Jaydyn.

Au ajuns să vândă acţiunile pentru aproximativ 320 de dolari pe acţiune, pentru un total de aproape 3.200 de dolari, a spus Carr.

Carr a spus că îşi învaţă fiul despre investiţii, economii, datorii pe cardul de credit şi alte subiecte financiare pe care va trebui să le înţeleagă.

"Suntem afro-americani. Nu vedeţi astfel de lucruri în comunitatea noastră", a spus ea. „Am vrut să-i dau un imbold mai mare atunci când vine vorba de învăţarea acestor lucruri, pentru că am învăţat mai târziu în viaţă şi mi-aş fi dorit să le ştiu mai devreme”.

Jaydyn a pus 2.000 de dolari în contul său de economii şi intenţionează să investească 1.000 de dolari.

El a spus că ar dori să cumpere acţiuni la Microsoft şi Roblox, o companie populară de jocuri online care se pregăteşte pentru o ofertă publică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO