Business Internaţional

Un manager de investiţii care a strâns peste 100.000 de dolari pentru campania Ice Bucket Challenge a fost găsit mort

Un manager de investiţii care a strâns peste 100.000 de...

Autor: Luciana Georgescu

19.08.2014, 14:56 973

Investitorul Corey Griffin, 27 de ani, care a reuşit să adune 100.000 de dolari pentru evenimentul caritabil ALS Ice Bucket Challenge a murit după ce a făcut un salt de pe acoperişul unei clădiri de două etaje de pe insula Nantucket, din statul Massachusetts, SUA, scrie Business Insider.

Martorii au declarat poliţiei locale că iniţial Griffin a plutit pentru o perioadă deasupra apei, iar apoi s-a dus la fund şi nu a mai ieşit la suprafaţă.

Colin Perry, salvamarul de gardă, a făcut mai multe salturi în încercarea de a-l scoate pe Grifiin la suprafaţă, iar în cele din urmă a reuşit să îi aducă trupul la mal. Salvamarul a încercat câteva tehnici de reanimare, însă nu au dat roade. Griffin a fost declarat mort la ora trei de către personalul Spitalului Nantucket Cottage.

Griffin a lucrat pentru Risk Assistance Network + Exchange (RANE), o companie din domeniul financiar. A fost prieten apropiat cu Pete Frates, fostul căpitan de baseball de la Colegiul din Boston, care a popularizat evenimentul ALS Ice Bucket Challenge.

“Să ofere o mână de ajutor nu era nimic nou pentru Griff. A muncit din greu pentru ALS. Ne dădeam mesaje în fiecare zi, plănuind şi căutând modalităţi de strângere a fondurilor”, a scris Frates pe pagina lui de Facebook.

Griffin a absolvit Colegiul Babson din Wellesley, Massachusetts, în apropiere de Boston. Imediat după absolvirea facultăţii, Griffin a lucrat pentru Bain Capital, o firmă de investiţii, iar ulterior ca director pentru iniţiative strategice la RANE, potrivit profilului personal de LinkedIn.

"ALS Ice Buckek Challenge" este o campanie de donaţii la care au aderat numeroase personalităţi din întreaga lume. Participanţii sunt provocaţi să îşi toarne pe cap apă rece şi să facă o donaţie pentru cerecetarea în domeniul afecţiunilor cerebrale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO