Business Internaţional

Un milionar american a cumpărat TOATE casele executate silit dintr-un oraş, cu 7.000 de dolari bucata

Milionar american la prima aventură imobiliară cumpără cartiere întregi de case executate silit pentru 7.000 de dolari bucata

Autor: Radu Racu

08.08.2012, 14:14 13671

Un milionar american îmbogăţit din vânzarea de iahturi a iscat o mică revoltă pe piaţa imobiliară din Detroit după ce a cumpărat nu mai puţin de 650 de locuinţe la o licitaţie de case executate silit, pentru suma totală de 4,8 milioane de dolari, scrie Fox News.

Aceasta este prima aventură imobiliară a lui Bill McMachen, după cum afirmă chiar milionarul pentru canalul de televiziune, o iniţiativă extrem de avantajoasă având în vedere preţul mediu de 7.000 de dolari pe care l-a plătit pentru fiecare locuinţă.

În privinţa planurilor de viitor, McMachen afirmă că vrea să recupereze 2 milioane de dolari din investiţie prin revânzarea unor case iar o parte din locuinţe să le doneze familiilor nevoiaşe.

Casele au fost scoase la licitaţie de autorităţile din ţinutul Macomb din cauza unor taxe şi impozite neplătite, unele doar de ordinul zecilor de dolari. Alţi participanţi la licitaţie s-au arătat revoltaţi de decizia autorităţilor de a vinde lotul "la pachet". "Dacă ştiamă că o să se dea aşa nici nu mai participam. Puteau să scoată de trei ori mai mulţi bani dar au preferat să dea tot lotul lui McMachen", a declarat un investitor nemulţumit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO