Business Internaţional

Un nou scandal a izbucnit în America: Unul dintre cei mai mari producători de film de la Hollywood a fost dat afară din propria compania fiind acuzat de hărţuire sexuală

Un nou scandal a izbucnit în America: Unul dintre cei...

Autor: Dragoş Dinu

09.10.2017, 16:15 593

Harvey Weinstein, unul dintre cei mai influenţi producători de film de la Hollywood, a fost concediat duminică din propria companie, The Weinstein Company, după un scandal uriaş în care este acuzat de mai multe femei, unele dintre acestea celebre, de hărţuire sexuală, potrivit Business Insider.

Consiliul de administraţie al companiei Weinstein a anunţat printr-o declaraţie de presă demiterea lui Harvey Weinstein, asta după ce New York Times a raportat că mogului ar fi hărţuit sexual cel puţin opt femei.

În urma informaţiilor noi apărute în ultimile zile despre Harvey Weinstein, directorii The Weinstein Company - Robert Weinstein, Lance Maerov, Richard Koenigsberg şi Tarak Ben Ammar – l-au informat pe acesta că activitatea sa în companie s-a terminat.

Vineri, mogulul a declarat că intenţionează să dea în judecată The Times pentru „raportare nesăbuită”.

Actriţa Ashley Judd a fost printre cele care au afirmat că a fost hărţuită de Weinstein, declarând că acum 20 de ani acesta a invitat-o la hotelul Peninsula Beverly Hills pentru ceea ce părea a fi o întâlnire la micul dejun. Weinstein a trimis-o apoi în camera sa, după care şi-a făcut apariţia într-un halat şi a întrebat-o dacă doreşte să îl privească cum face duş.

Harvey şi Bob Weinstein sunt cei doi fraţi care au fondat Miramax Films în 1979, iar în 2005 au înfiinţat The Weinstein Company. Lista lor de premii prestigioase include nominalizarea la Oscar a filmelor "Sex, Lies and Videotape", "Shakespeare in love", "Pulp Fiction" şi "Gangs of New York".

Se estimează că cei doi fraţi au o avere de 130 milioane de dolari fiecare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO